Μενού

Κυκλοφορεί ο Κινηματογράφος 2015

2015

Εν μέσω των εορτασμών για τα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, το ιστορικό σωματείο κυκλοφορεί την 23η έκδοση του επιτυχημένου αλμανάκ Κινηματογράφος, που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1993 κι αποτελεί τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Στον Κινηματογράφο 2015 περιλαμβάνονται η αναλυτική καταγραφή και κριτική όλων των 308 ξένων και 44 ελληνικών παραγωγών που προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες, το αναλυτικό box office της χρονιάς από τον Δημήτρη Κολιοδήμο, για τα 9.010.315 εισιτήρια που κόπηκαν για ξένες και 833.147 για ελληνικές ταινίες, κι επιπλέον η ετήσια ψηφοφορία, με την οποία όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου - μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου - ανέδειξαν την καλύτερη ελληνική (Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου) και την καλύτερη ξένη ταινία της χρονιάς (Ο Γιος του Σαούλ του Λάζλο Νέμες).

Στο αλμανάκ επίσης βρίσκουμε έναν ιδιαίτερα κατατοπιστικό απολογισμό της χρονιάς από τους κριτικούς κινηματογράφου Γιάγκο Αντίοχο (Αθηνόραμα), Νέστορα Πουλάκο (Στο Καρφί) και Ιωσήφ Πρωϊμάκη (Popaganda.gr), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος Δημήτρης Καλαντίδης καταφράφει αναλυτικά όλα τα βιβλία που αφορούν τον κινηματογράφο και τους πρωταγωνιστές του, ενώ αποτίουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους του σινεμά που «έφυγαν» από κοντά μας, με ένα πλήρες in memoriam από τον κριτικό Νίκο Τσαγκαράκη.

Ακόμη, η έκδοση περιέχει ανταποκρίσεις από τα περισσότερα ελληνικά και τα μεγαλύτερα ξένα κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και μια καταγραφή των βραβείων των κινηματογραφικών ακαδημιών στη χώρα μας και παγκοσμίως (Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Σεζάρ, BAFTA κ.ά.), ενώ τέλος αναδεικνύονται οι δράσεις, τα βραβεία και τα πρόσωπα που τίμησε η ΠΕΚΚ, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Γιάγκος Αντίοχος, Νέστορας Πουλάκος, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Δημήτρης Χαρίτος, Τζία Γιοβάνη, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Χρήστος Μήτσης, Nίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Τσαγκαράκης. Σύμβουλος έκδοσης ο Νέστορας Πουλάκος. Αρχισυντάκτες οι Γιάγκος Αντίοχος και ο Ιωσήφ Πρωιμάκης.

*Το βιβλίο Κινηματογράφος 2015 διατίθεται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία πανελλαδικά, μέσω των εκδόσεων Vakxikon.

Για παραγγελίες επικοινωνείστε 

 

Smart Search Module