Μενού

Βραβείο στο 56o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2015

tetarth04451

Το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς δόθηκε στην Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (6-14 Νοεμβρίου 2015).

Η ταινία ποτελεί ένα σχόλιο για το "ξεβαμμένο" πρόσωπο της κοινωνίας μας, και των τελευταίων χρόνων. Αξιοποιώντας τη φόρμα του φιλμ νουάρ, η αφήγηση ενσωματώνει αποτελεσματικά το αίμα και τον ιδρώτα των ηρώων, με την διαβρωτική επίδραση της διαφθοράς στον μικρόκοσμο του πολιτισμού.

Υπόθεση: Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες προτού χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος εδώ και τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου τoν υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει κι ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

 

Smart Search Module