Μενού

Βραβείο στο 38ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2015

drama2015

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική μικρού μήκους ταινία στην Inner Land της Βίβιαν Παπαγεωργίου.

Το σκεπτικό της βράβευσης: "Μια ταινία που αξιοποιεί την ευελιξία της φόρμας του φανταστικού ως καμβά συμβολισμών, μέσα από τον οποίον αναδεικνύει ένα καίριο όσο και δηκτικό σχόλιο πάνω στον καθημερινό ολοκληρωτισμό, αλλά και την ομογενοποίηση αντί της ενσωμάτωσης, ως αποτέλεσμα της μηδενικής ανοχής στη διαφορετικότητα. Μια διαφορετικότητα που, στο πλαίσιο της ταινίας, κατασπαράσσεται κυριολεκτικά. Πρόκειται για μια ταινία με επίκαιρο και ουσιαστικά πολιτικό χαρακτήρα."

Νωρίτερα, πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας: "Ως Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν θα μπορούσαμε να μην καλωσορίσουμε τη θέσπιση του νέου βραβείου από τους συναδέλφους της επιτροπής FIPRESCI, που συμπληρώνουν με τον διεθνή τους χαρακτήρα το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. Και βέβαια να χαιρετίσουμε το ίδιο το φεστιβάλ, που σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να αναδεικνύει τις νέες φωνές του ελληνικού σινεμά χωρίς να εξαρτά τους προγραμματισμούς του από πολιτικές συγκυρίες, των οποίων η στοργικότητα για την τέχνη τελεί εν αμφιβόλω."

 

Smart Search Module