Μενού

Κυκλοφορεί ο Κινηματογράφος 2013

2013

Από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας το ετήσιο αλμανάκ της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) Κινηματογράφος 2013. Γράφουν οι: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Βασίλης Κεχαγιάς, Νίκος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Χαρίτος, Ιφιγένεια Καλαντζή, Ρόμπυ Εκσιέλ, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Αρτινός, Στράτος Κερσανίδης, Νέστορας Πουλάκος. Την αρχισυνταξία κρατάει οι Δημοσθένης Ξιφιλίνος και την επιμέλεια της έκδοσης ο Νέστορας Πουλάκος.

Στο νέο εμπλουτισμένο και ανανεωμένο αλμανάκ μπορείτε να βρείτε, πλην των καθιερωμένων κειμένων του Νίνου Φένεκ Μικελίδη (Απολογισμός 2012), του Δημήτρη Κολιοδήμου (Box Office 2012), του Δημήτρη Καλαντίδη (Βιβλία για τον Κινηματογράφο) αλλά και για τα ελληνικά και ξένα φεστιβάλ, τους υπόλοιπους ελληνικούς και διεθνείς θεσμούς βραβείων, το In memoriam για τα πρόσωπα που "έφυγαν" από κοντά μας το 2012 και φυσικά ένα χαρακτηριστικό απάνθισμα κριτικών όλων των ταινιών (ξένων και ελληνικών) που προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες μες στη χρονιά: μια ειδική κατηγορία με τις δράσεις της ΠΕΚΚ αναλυτικά, όπως και συνεντεύξεις των σκηνοθετών που βραβεύθηκαν από την ΠΕΚΚ το 2013.

Τέλος, κατά τους Έλληνες κριτικούς, η καλύτερη ξένη ταινία της χρονιάς ήταν Η ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς, και η καλύτερη ελληνική ταινία το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά  (για περισσότερα δείτε εδώ).

Η τιμή του αλμανάκ έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ.

Η τιμή του αλμανάκ έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ. Για παραγγελίες επικοινωνείστε με την εκδοτική εταιρεία Vakxikon.gr

 

Smart Search Module