Μενού

Βραβείο Π.Ε.Κ.Κ. στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2012

xal2

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην "Κατινούλα" της Μύρνας Τσάπα.

Το σκεπτικό της βράβευσης: "Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου απονέμει το φετινό βραβείο της σε ένα ντοκιμαντέρ που κατορθώνει: α) να χτίσει ένα ορισμένο, μικρό σύμπαν, πλήρες και χωρίς συντομεύσεις γύρω από ένα πρόσωπο, β) να αφουγκραστεί τη μοίρα και τη γλώσσα του ελληνισμού της διασποράς, δίνοντας την αίσθηση πως δεν είμαστε μόνοι στην περιπέτεια μας."

Νωρίτερα, πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Χαλκίδας: "Τον τελευταίο καιρό, μ' ένα νόμο για το σινεμά ανεφάρμοστο, υπάρχουν ελληνικές ταινίες που δίνουν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουν την εποχή μας αφ' υψηλού. Ένα τέτοιο κενό καλούνται ν' αναπληρώσουν τα ελληνικά ντοκιμαντέρ -γι' αυτό και η σημασία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, εδώ στη Χαλκίδα, είναι παραπάνω από αυτονόητη. Απαιτεί την ολόθερμη υποστήριξη όλων μας, των φορέων, του κινηματογραφικού κόσμου και -κυρίως- της τοπικής κοινωνίας."

Smart Search Module