Μενού

Βραβείο στο 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2012

dr4

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στο "Χαμομήλι" του Νεριτάν Ζιντζιρία.

Το σκεπτικό της βράβευσης: "Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου επισημαίνει την τάση για εκφραστική οικονομία, ένα πάγιο και διαχρονικό ζήτημα στο ελληνικό σινεμά, που εμφανίστηκε θετικά σε αρκετές από τις ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού προγράμματος. Από αυτές ξεχώρισε το "Χαμομήλι" του Νεριτάν Ζιντζιρία."

Νωρίτερα, πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας: "Νομίζουμε ως Π.Ε.Κ.Κ. ότι η φετινή διόγκωση του προγράμματος στο Φεστιβάλ Δράμας αδικεί τις ταινίες που επιλέχθηκαν και δυσχεραίνει τις συνθήκες προβολής τους στην κύρια αίθουσα του φεστιβάλ. Ευελπιστούμε ότι η διοίκηση του φεστιβάλ θα προχωρήσει σε μια οργανωτική αναδιάρθρωση του εθνικού προγράμματος αρχής γενομένης από την 36η διοργάνωση του 2013."

Smart Search Module