Μενού

BAGHEAD: Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ - Κουταλάς Ανδρέας

2141 10

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Ίρις μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια ερειπωμένη παμπ. Ταξιδεύει στο Βερολίνο ώστε να αναγνωρίσει το σώμα του πατέρα της και να συναντησεί τον Δικηγόρο για να συζητήσουν. Όταν υπογραφεί η πράξη, θα δεθεί άρρηκτα με μια ανείπωτη οντότητα που κατοικεί στο υπόγειο της παμπ – την Baghead – ένα πλάσμα που αλλάζει μορφή και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάθε νεκρό. Δύο χιλιάδες μετρητά για δύο λεπτά με το πλάσμα είναι πράγματι ό,τι χρειάζεται για να απαλύνουν τη θλίψη τους οι απελπισμένοι αγαπημένοι τους. Ο Νιλ, ο οποίος έχει χάσει τη γυναίκα του, θα είναι τελικά ο πρώτος πελάτης της ‘Ιρις. 

Όπως ο πατέρας της, η ‘Ιρις μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις του πλάσματος και να βοηθήσει τους απελπισμένους ανθρώπους με ένα τίμημα. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η παραβίαση του κανόνα των δύο λεπτών μπορεί όντως να έχει τρομακτικές συνέπειες. Μαζί με την καλύτερή της φίλη Κάτι, η Iris πρέπει να παλέψει ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο της Baghead και να βρει πώς να την καταστρέψει, προτού τους καταστρέψει εκείνη.

Η υποταγή των ατόμων σ’ έναν πειρασμό που τους ταρακουνά στιγμιαία από τα εγκόσμια είναι το θέμα που επιδιώκει να εξερευνήσει η ταινία τρόμου του Ισπανού σκηνοθέτη Αλμπέρτο Κόρεντορ. Έχει πολλά σημεία επαφής με άλλες παραγωγές παρόμοιων αφηγήσεων, η προσπάθεια όμως να κρατήσει απόσταση από αυτές είναι ώστε να προσφέρει κάτι καινοτόμο. Το πρόβλημα της ταινίας είναι ακριβώς σε αυτή την πρωταρχική φιλοδοξία καθώς ξεκινά με μια καλή διαχείριση της παρουσίασης της σύγκρουσης, σκιαγραφεί μερικές αρκετά αποτελεσματικές σεκάνς που διατηρούν το ενδιαφέρον, αλλά στην πορεία εισέρχεται σε εύκολες λύσεις όπου αποκαλύπτει ένα αποστειρωμένο σενάριο που εξαντλείται πολύ γρήγορα. 

Ανδρέας Κουταλάς
Το  κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα popitandmovieon.gr

Smart Search Module