Μενού

ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

1821 5

Αυτή η «μαύρη» κωμωδία στην όψη (χωρίς όμως να εντάσσεται πλήρως σ’ αυτό το είδος), παρακολουθεί τον ανταγωνισμό τεσσάρων ανιψιών μιας πάμπλουτης και κακιασμένης γηραιάς κυρίας (Κάθλιν Τέρνερ) να κερδίσουν την εύνοιά της ώστε να την κληρονομήσουν μετά τον θάνατό της (προβλέπεται να έρθει σύντομα). Με την δράση «κλειδωμένη» μέσα στην έπαυλη της μελλοθανατης, ο σκηνοθέτης Ντιν Κρεγκ δημιουργεί αστείες καταστάσεις έχοντας στηριχθεί στα βασικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων επίδοξων κληρονόμων που στον καθένα είναι διαφορετικά.

Υπάρχει η συνεσταλμενη αλλά επιφυλακτική Τόνι Κολέτ που «συνεργάζεται» με την ασυγκράτητη νεότερη αδελφή της (Ανα Φάρις), υπάρχει ένας «τελειωμένος» χαραμοφάης που δεν έχει πετύχει τίποτα σωστό στη ζωή του (Ντέιβιντ Ντουκόβνι) και υπάρχει μια πέρα για πέρα εκνευριστική και καταπιεστική μαντάμ (Ροζμαρί Ντε Γουίτ) που «γλύφει» την μελλοθάνατη παριστάνοντας την καλή υπηρέτριά της.

Κάποιες καταστάσεις βγάζουν γέλιο (ιδίως εκείνες με τον απρόβλεπτα καλό στην κωμωδία Ντουκόβνι) αλλά οι περισσότερες σε αφήνουν απλώς αμήχανο (όλο το επεισόδιο με τον πρώην συμμαθητή της ηλικιωμένης, έναν μέθυσο πρώην κατάδικο για σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα ντους με παγωμένο νερό).

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module