Μενού

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ - Γιάννης Ζουμπουλάκης

1821 5

Μια εξονυχιστική μελέτη του πάντα αιχμηρού Αρνό Ντεπλεσέν πάνω στην Αλίς, μια σταρ του σινεμά (Μαριόν Κοτιγιάρ) και τον Λουίς, συγγραφέα αδελφό της (Μελβίλ Πουπό) με τον οποίο δεν έχει ανταλλάξει λέξη εδώ και 20 χρόνια. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο λόγος στον οποίο οφείλεται η ψυχρότητα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσό τους δεν ανήκει στις προτεραιότητες του καλά δομημένου σεναρίου που ο σκηνοθέτης συνυπογράφει με την Ζιλί Περ.

Οι στιγμές ανάμεσα στην Αλίς και τον Λουίς (όπως και εκείνες στις οποίες τους βλέπουμε μόνους, με τον εαυτό τους) είναι που έχουν σημασία, «μικρές» και «μεγάλες» μέσα από τις οποίες ο Ντεπλεσέν δημιουργεί ένα πολυδιάστατο συναισθηματικό σύμπαν αναζητώντας μέσα στο χάος της ανθρώπινης την αλήθεια που κρύβεται βαθιά μέσα στην ψυχή τους.

Τα δυο αδέλφια δείχνουν ότι μπορεί κανείς να τα «διαβάσει» εύκολα, όμως αυτό δεν είναι απολύτως αληθές και εδώ φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει πάνω στους ρόλους τους οι δύο πρωταγωνιστές αυτού του ασυνήθιστα στεναχωρου οικογενειακού – ψυχολογικού δράματος που σε αφήνει τελικά με έναν κόμπο στο στομάχι και με μια έντονη γεύση πίκρας.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

 

Smart Search Module